Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Policie hledá dva svědky, kteří na ulici pomohli nahé znásilněné dívce

  • 182
Policie vyšetřuje případ znásilnění dívky pod mostem na pražském Žižkově. Podezírá cizince, který se se svou obětí předtím seznámil v centru metropole. Po sexuálním útoku mu nahá utekla. Ujali se jí dva muži, kteří ji odvezli na policii. Vyšetřovatelé je nyní hledají kvůli svědectví.

Třiatřicetiletý muž se s dvaadvacetiletou dívkou seznámil v pátek 14. srpna na náměstí Republiky. Kolem půlnoci ji zavedl pod přemostění mezi ulicemi Seifertova a Husitská na Žižkově.

„Podle výpovědi dívky ji následně povalil na matraci a vykonal na ní proti její vůli soulož, a to i přes její aktivní obranu,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

Dívka po chvíli využila násilníkovy nepozornosti a utekla nahá na ulici. Tam se jí podařilo zastavit auto, ve kterém cestovali dva muži, kteří dívce poskytli oblečení a odvezli ji na policii. Na stanici však nezůstali a odjeli pryč.

Policie proto oba vyzývá, aby se ozvali na linku 158 kvůli svědectví. Podle poškozené to byli dva česky hovořící muži, jeden z nich měl blond vlasy, druhý měl hnědé vlasy a byl silnější postavy. Vozidlo, kterým jeli, bylo tmavé barvy ve čtyřdveřovém provedení, pravděpodobně značky Fiat.

„Policisté ještě té noci zadrželi podezřelého třiatřicetiletého muže z Rumunska, kterému sdělili obvinění ze spáchání trestného činu znásilnění,“ dodal Daněk.

V případě odsouzení za to muži hrozí deset let vězení. Stíhání je vedeno vazebně, jelikož soud akceptoval podnět kriminalistů na uvalení vazby.