Při potyčce pachatel muže bodl a ukousl mu kus ucha | foto: iDNES.tv

Policie obvinila agresora, který pobodal a pokousal jiného muže v metru

  • 6
Na základě výpovědi několika svědků policie dopadla a obvinila pachatele pátečního útoku na jiného muže na nástupišti pražského metra Lužiny. Hrozí mu deset let vězení. Policie stále hledá další svědky napadení.

„Díky medializaci se kriminalistům přihlásili svědci, kteří pomohli k objasnění celého případu. Útočník se nakonec ke všemu přiznal a nyní je již obviněný ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a také výtržnictví,“ uvedla policejní mluvčí Hana Křížová.

Obviněnému hrozí až deset let vězení. Soud bude rozhodovat o jeho vzetí do vazby.

Událost se stala v pátek 15. května večer ve stanici metra Lužiny. Na zveřejněných záběrech z kamer jsou vidět lidé přebíhající mezi vozy metra i šarvátka mezi oběma muži.

Podle policie začala hádka mezi dvěma muži v soupravě. Pak jeden z nich zaútočil na druhého nožem a dvakrát ho bodl. Při útoku mu navíc ukousl kus ušního boltce.

Policie i nadále hledá k případu další svědky. „Kriminalisté uvítají i další svědecké výpovědi. Pokud jste byli přítomni tomuto incidentu, neváhejte a kontaktujte tísňovou linku 158,“ dodala Křížová.

18. května 2020


Témata: policie, Praha