Muž si před policisty sahal do rozkroku, z kalhot vytáhl balíčky drog

  • 1
Pražští policisté při silniční kontrole narazili na dva muže, kteří si v minulosti vydělávali prodejem drog. Ty měli u sebe i při kontrole. Jednoho z nich prozradilo, že si sahal mezi nohy, v kalhotách měl totiž poschovávaných skoro dvacet gramů drog.

Dva muže v mercedesu policisté zastavili ve středu večer v Záběhlické ulici v Praze 10.

„Ve vozidle se v době kontroly nacházeli dva muži, kteří byli značně nervózní. Lustrací policisté zjistili, že oba v minulosti distribuovali drogy,“ popsala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Policisté zjistili, že cizinec na místě spolujezdce  má navíc kvůli drogám odjet do konce července z Česka. Právě u něj policisté zaznamenali podezřelé chování.

„Protože si spolujezdec v době kontroly neustále sahal do oblasti genitálií, policisté pojali podezření, že by mohl mít v těchto místech uschované drogy. Muže vyzvali, aby veškeré zakázané látky umístil na kapotu služebního vozidla,“ sdělila Siřišťová.

Muž pak před policisty ze skrýše mezi nohama vytáhl patnáct sáčků s celkem osmnácti gramy metamfetaminy a hotovost v hodnotě několika desítek tisíc korun. Dále měl u sebe šest tabletek údajně určených na podporu erekce. 

„Čtyřicetiletý cizinec byl omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu, kde si ho převzali kriminalisté z oddělení drogové problematiky pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ dodala Siřišťová s tím, že trestní sazba bude upřesněna až po přezkoumání všech látek.

Trestu neunikl ani řidič, který byl podle policie před pár měsíci propuštěn z vězení. Jelikož měl pozitivní test na drogy, je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky.