Středočeská policie dopadla dva muže, rozprodávali díly z kradených aut

  • 5
Středočeští kriminalisté zadrželi dvojici mužů, která na území regionu a v Praze kradla osobní auta. Ta potom rozebírala na díly, které dále prodávala. Škoda přesáhla dva miliony korun.

Kriminalisté sledovali muže ve věku 36 a 39 let od ledna, zadrželi je minulé úterý.

"Krádeže prováděli zásadně v dopoledních hodinách a to jak na území Středočeského kraje, tak v lokalitách Prahy 5 a Prahy 6," uvedla středočeská policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová.

Odcizená auta pak dvojice následně rozebírala na náhradní díly, které distribuovala. Každý z pachatelů měl svou dílnu. Jedna se nacházela na Rakovnicku a druhá dílna v průmyslovém areálu v Praze 5.

"Muži jsou obviněni ze šestnácti krádeží vozidel značky Škoda Octavia v celkové hodnotě 2,2 milionu," dodala policejní mluvčí.

Při domovních prohlídkách policisté našli části odcizených vozidel, nářadí sloužící ke krádežím a peníze. Policie obviněným zajistila majetek, a to dvě osobní auta, jednu dodávku, jeden odtahový vůz, jeden veteránský a také vybavení dílny.

Oba muži měli v minulosti potíže se zákonem. Starší z pachatelů byl už devětkrát soudně trestán za činnost spojenou s motorovými vozidly. V podmínce je do roku 2018. Soudce ho poslal do vazby. Druhý z mužů byl v minulosti jednou trestán a policie ho vyšetřuje na svobodě.

,