Utekla z psychiatrické léčebny, v minulosti útočila nožem v restauraci...

Utekla z psychiatrické léčebny, v minulosti útočila nožem v restauraci (1.6.2017) | foto: Policie ČR

Policie už dva roky hledá pacientku z Bohnic, skrývá se a mění identitu

  • 47
Policisté už přes dva roky marně pátrají po ženě, která utekla při vycházce z psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Tam podstupovala ústavní léčbu, kterou jí soud nařídil po útoku nožem na hosta v restauraci. Kriminalisté nyní zjistili, že si mění identitu a vystupuje pod jinými jmény.

Čtyřiatřicetiletá Aneta Nadalová utekla zdravotnímu personálu bohnické léčebny v květnu 2017 během vycházky. V březnu 2018 vydal obvodní soud pro Prahu 10 na ženu zatykač. Příkaz k dodání do výkonu trestu pak vydal obvodní soud pro Prahu 8 v lednu 2019. 

„Kriminalisté zjistili, že si mění identitu a opakovaně vystupuje pod jinými jmény, k čemuž využívá i cizích dokladů totožnosti. Její poslední pohyb byl zjištěn na území Liberecka a Jablonecka,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Podle policejních informací se v současnosti může vydávat za Ludmilu Kovalevovou. 

Žena by neměla být nebezpečná. „Má ovšem sklon k alkoholismu a pak může být agresivní. Proto její zadržení přenechejte policistům,“ nabádá Rybanský.

Hledaná žena je štíhlé postavy, vysoká asi 170 centimetrů s černými krátkými vlasy. „Pokud jste ženu viděli nebo víte, kde by se mohla zdržovat, kontaktujte linku tísňového volání 158,“ žádá mluvčí veřejnost.