VIDEO: Děti slavily vysvědčení alkoholem, policie jich 22 odvezla

  • 25
Policisté už od rána dohlíželi na bezpečnost dětí u základních škol na bezmála čtyřiceti místech po celé Praze. Zaměřili se také na parky, zda v nich nezletilí studenti nezapíjejí vysvědčení alkoholem. Jednomu z nich naměřili 1,48 promile alkoholu v krvi.

"Dětem jsme připomínali, že i přestože si dnes převezmou vysvědčení, je třeba stále dbát na svou vlastní bezpečnost a být při přecházení silnice opatrný," uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Policisté z preventivně informačního oddělení žáky z vyšších ročníků ještě upozorňovali, že k oslavě vysvědčení nepatří alkohol, dodala policejní mluvčí. I přes varování policisté k 18. hodině převezli celkem třináct chlapců a devět dívek mladších osmnácti let pod vlivem alkoholu.

Nejvíce naměřili policisté 16letému mladíkovi, který seděl s kamarády ve Stromovce. "U něj policisté naměřili 1,48 promile alkoholu v dechu. Nejmladší dívce pod vlivem alkoholu bylo pouhých třináct let. Každého z nich si na policejní služebně vyzvedli jejich rodiče," dodala Kropáčová.