Hasiči ukončili pátrání po ztraceném lovci kešek, policie prohledává břehy

  • 25
Pražští hasiči ukončili pátrání po hledači kešek v tunelu Motolského potoka. Muž se ztratil v sobotu během silné bouřky, která zaplavila štolu potoka. S ním byli v podzemí další tři lidé. Dva se zachránili, jedna žena utonula. V pátrání pokračuje policie, která pročesává břehy Vltavy.

Do pátrání po posledním ze čtveřice hledačů kešek se v pondělí zapojila říční policie, potápěči hasičů a poříční útvar městské policie.

„Od devíti hodin dopoledne propátráváme na člunu oba břehy Vltavy v místech u Hořejšího nábřeží, kde bylo nalezeno tělo ženy. Policisté mají na palubě také potápěčskou výstroj,“ řekl ráno před zahájením pátrání mluvčí policie Jan Rybanský.

Pražští hasiči už do pondělka prohledali asi 200 metrů podél náplavky. Po pohřešovaném muži tak dnes pátrali hlavně v podzemí pod okolními ulicemi i zatopenou část Motolského potoka ústící do Vltavy. A hledali i pod náměstím 14. října v Praze 5.

Po druhé hodině odpoledne potápěči hasičů pátrání ukončili a dál budou břehy kontrolovat policisté na člunu. Pátrací prostor rozšířili od výpusti Motolskeho potoka až k Helmovskému jezu u ostrova Štvanice.

Pokud policisté pohřešovaného muže dnes nenajdou, budou pokračovat v úterý dopoledne.

„Poslední úsek mezi ulicemi Vrchlického a Plzeňskou byl prohledán. Hasiči v tuto chvíli ukončili prohledávání podzemí Motolského potoka. Další součinnost bude na základě vyžádání od Policie ČR,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Skupinu čtyř hledačů kešek překvapila v sobotu bouře, která zaplavila zatrubněnou část Motolského potoka. Ženu s mužem vyplavila přívalová vlna do Vltavy, kde je zachraňovali okolo plující lodě. Pár vyvázl jen se škrábanci.

10. června 2018

Později v noci policisté našli nedaleko pražského Mánesa tělo sedmadvacetileté ženy, která patřila ke skupince. Pátrání po posledním z hledačů kešek o víkendu komplikovaly další přívalové deště. Navíc v podzemí není signál a hasičům nefungují ani vysílačky.

10. června 2018