Týrané štěně odebrané majiteli z Prahy

Týrané štěně odebrané majiteli z Prahy | foto: facebookový profil Jiřího Pospíšila

Týrané štěně se zotavuje v útulku, jeho majitele stíhá policie

  • 37
Pražští kriminalisté obvinili dvaadvacetiletého muže kvůli z týrání psa, za což mu hrozí až dvouletý trest vězení. Podezřelého zadrželi v neděli po půlnoci ve Kbelích poté, co svědek natočil jeho surové zacházení se štěnětem. Pes utrpěl rozsáhlá poranění, momentálně je v předběžné náhradní péči v jednom z pražských útulků.

Zahájení trestního stíhání policisté oznámili poté, co podezřelého vyslechli. Případ také konzultovali se Státní veterinární správou. Ta psa majiteli hned po útoku odebrala. Podle mluvčího Petra Vorlíčka se zvíře nyní nachází v útulku městské policie v Praze-Troji.

„Je v takzvané předběžné náhradní péči, otázku jeho dalšího pobytu řeší městská část,“ sdělil portálu iDNES.cz. Převzít by si ho brzy měl spolek na ochranu zvířat, uvedl server Blesk.cz.

Čtyřměsíční štěně by se mělo nyní zotavovat ze surového útoku, podezřelý se psem podle videa praštil o zem a několikrát do něj kopnul. V případu se angažoval také europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil, podle nějž bylo týrání dlouhodobé.

„Má na sobě viditelné následky. Kromě velké vyhublosti také zhmožděniny, hematomy, zlomeniny i naprasklé kosti,“ informoval v pondělí na Facebooku. Stav pejska je podle něj stabilizovaný.