Vytrhl se a chtěl si hrát, vypověděl muž, jehož pes napadl dítě na Petříně

  • 928
Pes, který napadl dítě na Petříně, je roční liondog bull, uvedli policisté. Podle výpovědi muže, který ho venčil, se pes utrhl z karabiny na vodítku a s chlapcem si chtěl hrát. Ten se ho ale lekl a začal křičet. Pes zareagoval a zaútočil.

Výpověď muže, který psa venčil, popsal kriminalista, který případ vyšetřuje a muže v pátek vyslýchal.

„Uvedl, že venčil psa, který se v jednu chvíli utrhl z karabiny na vodítku. Zahlédl dítě a údajně si s ním chtěl hrát. To se ho pravděpodobně bálo a začalo křičet. Pes reagoval tak, že zaútočil,“ řekl iDNES.cz kriminalista.

Muž podle vyšetřovatele také řekl, že ho společně s matkou hocha od dítěte odtrhl a společně zjišťovali hochův zdravotní stav. „Pes ale podle něj vyvolával na místě nervozitu ostatních, proto se rozhodl odejít,“ popsal kriminalista.  Policie po něm proto následně vyhlásila pátrání.

Čtyřletý chlapec byl velmi vážně zraněn, záchranáři ho převezli do motolské nemocnice. Tam se podrobil operaci a podle pátečních informací leží v umělém spánku. V sobotu jeho zdravotní stav odmítli komentovat jak mluvčí nemocnice Pavlína Danková, tak policejní mluvčí Jan Rybanský.

Osmapadesátiletý muž se přihlásil na policii po zveřejněných výzvách v pátek večer. Kriminalisté ho vyslechli, nicméně zatím mu žádné obvinění nesdělili. Podle nich muž celé události lituje.

„V současné chvíli byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až čtyřleté vězení,“ řekl Rybanský.

Muž psa jen venčil, údajně mu nepatří. Policisté dodali, že podle majitelky byl pes dosud bezproblémový a cvičený na základní povely. „Co s psem bude, bude předmětem dalšího prověřování. V tuto chvíli je brzy dělat nějaké závěry,“ dodal kriminalista.

,