ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Partnerku zranil, její matku ubodal. Policie zadržela podezřelého

  • 65
Středočeští kriminalisté od soboty pátrali po muži, který je podezřelý, že jednu ženu zavraždil a druhou zranil. Útočil zřejmě kuchyňským nožem. V neděli před polednem nebezpečného muže zadrželi.

„Podezřelého jsme zadrželi před 11. hodinou v obci Nové Dvory u Kutné Hory,“ řekla iDNES.cz středočeská policejní mluvčí Markéta Johnová s tím, že okolnosti zadržení v neděli nebude komentovat.

K vraždě a pokusu o ni došlo v sobotu kolem 21:30 v rodinném domě v Kutné Hoře. V souvislosti s ní pátrali policisté po 28letém muži.

„Osmadvacetiletý muž zaútočil pravděpodobně kuchyňským nožem na svou třiatřicetiletou partnerku a její matku,“ informovala policejní mluvčí s tím, že pachatel po činu z domu utekl.

Třiašedesátiletá žena byla tak vážně zraněna, že zemřela na místě události. Mladší ženu převezli záchranáři do nemocnice. 

„Nebyla ohrožena na životě. Utrpěla středně těžká mnohočetná bodná a řezná poranění. Po nezbytné lékařské péči byla transportována do kolínské nemocnice,“ řekla iDNES.cz mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Podezřelému hrozí 20 let nebo až výjimečný trest, zatím ale obviněn nebyl. Podle zdroje iDNES.cz byl podezřelý agresivní již na základní škole. Jednalo se prý o dlouhodobé, šest let trvající domácí násilí vůči přítelkyni.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz