Policisté hledají muže, který obtěžoval ženu v Letenských sadech.

Policisté hledají muže, který obtěžoval ženu v Letenských sadech. | foto: Policie ČR

Pražští policisté hledají násilníka. Byl tetovaný a voněl diorem

  • 26
Kriminalisté pátrají po muži, který měl v pražských Letenských sadech obtěžovat dvaadvacetiletou ženu. K té si nejprve přisedl na lavičku, poté se ale pokusil dívku vysvléknout a sahal jí na intimní partie. Policisté žádají veřejnost o pomoc.

„Pražští kriminalisté prověřují případ pokusu znásilnění, kterého se dopustil neznámý muž ve středu 20. ledna kolem osmé hodiny večer u běžeckého oválu v Letenských sadech,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Při incidentu muž dvaadvacetiletou ženu osahával na intimních partiích a pokusil se ji svléct. Poškozená se bránila a udeřila ho do rozkroku a následně z místa utekla. 

„K popisu podezřelého žena uvedla, že se jednalo o muže ve věku kolem 30 let, který měl hnědé oči, hnědé vlasy, lehké strniště kolem obličeje a mluvil plynule česky. Podezřelý byl hubené postavy a vysoký cca 180 centimetrů,“ sdělila Siřišťová. 

Oblečený byl do černé bundy, černé mikiny s kapucí, tmavě modrých jeansů. Na nohou měl černé tenisky a na ruce stříbrné hodinky. Dále si poškozená všimla, že podezřelý měl na hřbetu ruky vytetovaný obrázek (znaky nebo tribal) a výrazně voněl voňavkou Dior - Sauvage. 

Kriminalisté se domnívají, že podezřelý při odchodu z místa, mohl mít vrávoravou chůzi a možné viditelné poranění na krku. Kriminalisté spolu s poškozenou sestavili identikit podezřelého muže. 

„Prosíme případné očité svědky, kteří se v inkriminovaný čas pohybovali v Letenských sadech, aby se neprodleně ozvali na linku 158. Kriminalisté šetřením zjistili, že se jedná pouze o jeden skutek, a to aktuálně prověřovaný. Vyvrací tak tvrzení příspěvku na sociálních sítích, který informoval veřejnost o sérii obtěžování žen,“ dodala Siřišťová.