Na Palmovce tramvaj srazila chodce. Ve vážném stavu skončil v nemocnici

  • 78
V sobotu odpoledne srazila tramvaj chodce v Zenklově ulici na Palmovce. Muže ve vážném stavu převezli záchranáři do nemocnice na Vinohradech. Mezi Palmovkou a Kobylisy nejezdily necelou hodinu tramvaje a dopravní podnik zavedl náhradní autobusovou dopravu.

„Záchranářská lékařská posádka vyrážela ke sraženému mladému třiadvacetiletému muži na tramvajovou zastávku Palmovka v Zenklově ulici, přičemž muž byl zaklíněný. My jsme si ho převzali po vyproštění od hasičů,“ řekla iDNES.cz mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Jeho zdravotní stav byl velmi vážný a záchranáři ho museli uvést do umělého spánku, zajistili mu dýchací cesty a připojili ho na umělou ventilaci. Ošetřili jeho poranění, zavedli žilní vstup, podali léky a zafixovali. Poté ho převezli na anesteziologicko-resuscitační oddělení vinohradské nemocnice. 

17.listopadu 2018 v 13:54, příspěvek archivován: 17.listopadu 2018 v 13:58

Zraněnému chodci poskytli první pomoc policisté a zdravotníci, kteří ho následně prevezli do nemocnice. Provoz v ulici Zenklova je v tuto chvíli plně obnoven. https://t.co/GdM2NSW25l

Po dobu záchranářských prací a vyšetřovaní nehody byla Zenklova ulice neprůjezdná. Mezi Palmovkou a Kobylisy nejezdily tramvaje a dopravní podnik zavedl náhradní autobusovou dopravu linku X10. 

Na místě nehody byli hasiči z holešovické a strašnické stanice a hasiči dopravního podniku. V místě události byla vypnutá trolej a na místo mířil jeřáb hasičů.