Kvůli sporu nájemníků s majitelkou bytu zasahovali v Praze těžkooděnci

  • 54
Ozbrojení policisté zasahovali odpoledne nedaleko Václavského náměstí v Praze poté, co přijali oznámení o údajném ozbrojeném vloupání do bytu. Po necelé hodině policisté oznámili, že šlo o spor nájemníků s majitelkou bytu, v němž se našla zbraň. Zadrženi byli tři cizinci.

„V ulici Nekázanka prověřujeme oznámení o možném vloupání do bytu ozbrojenými pachateli. Ulice je uzavřena a na místě zasahují policisté v plné balistické ochraně,“ informovali policisté na Twitteru kolem 15. hodiny bez dalších podrobností.

Informace o zraněných nebyly. Pražští záchranáři do ulice Nekázanka podle mluvčí Jany Poštové nevyjížděli.

Po necelé hodině policisté informovali, že se na místě kontaktovali s osobami, které byly v pronajatém bytě a měly spor s majitelkou.

„Byl proveden nenásilný vstup do bytu po domluvě s osobami, které v něm byly. Na místě byla nalezena zbraň. Provoz v ulici je obnovován,“ napsali policisté na Twitteru krátce po půl čtvrté odpoledne.

Policie tři cizince z bytu zadržela a převezla na služebnu. Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka zatím není určena přesná kvalifikace jejich trestného činu.

Kromě těžkooděnců v neprůstřelných vestách a přilbách na místě zasahovali také kriminalisté i policisté z pohotovostní motorizované jednotky. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz