ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Polívka, MAFRA

Oprava Kutnohorské omezí provoz, do centra Prahy se pojede objížďkou

  • 1
Řidiči i cestující MHD se musejí od pondělí 16. srpna připravit na komplikace ve vytížené Kutnohorské ulici, která se bude opravovat v úseku mezi ulicemi K Měcholupům a Dolnoměcholupská. Nejprve bude omezený jen provoz ve směru do centra. Práce potrvají do 17. října letošního roku.

Dělníci budou silnici opravovat po polovinách. Nejdříve bude až do 12. září uzavřen směr do Prahy a následně pruh ve směru z města. 

„Po celou dobu opravy tohoto úseku bude veden provoz ve směru jízdy z Prahy do Říčan po Kutnohorské ulici. Ve směru jízdy Říčany – Praha bude provoz veden po objízdných trasách tak jako při opravě předchozího,“ uvedla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Nákladní doprava bude jezdit po silnici II/101 na D1. Řidiči osobních aut pojedou ve směru do centra po objízdné trase. Ta povede ulicemi Podleská, Františka Diviše, Novopetrovická, Výstavní, Mírového hnutí, Türkova a 5. května.

Do Štěrbohol a Dolních Měcholup pak pojedou po ulici Přátelství, následně Františka Diviše a Hornoměcholupskou a přes Průmyslovou na Kutnohorskou.

Omezení se dotkne provozu autobusů MHD. Stejně jako v případě aut, bude zachován provoz směrem z Prahy.

V opačném směru pojedou linky číslo 111, 329 a 908 ve směru na Skalku přes Dubeč, kdy poslední pravidelnou zastávkou bude Lázeňka. Do zastávek K Dubečku a Dolní Měcholupy nepojedou.

Autobusy číslo 229, 364, 366 a 903 ve směru Depo Hostivař pojedou přes Horní Měcholupy a Hostivař do Dolních Měcholup a dále po svých trasách.

Linka 204 pojede ve směru do Horních Počernic ze zastávky Boloňská přes Nádraží Hostivař do Dolních Měcholup a linka 240 bude ve směru na Černý Most odkloněna z Nádraží Horní Měcholupy přes zastávky Průmstav, Fruta a Na Vrchách do zastávky Dubeček, odkud pojede po své pravidelné trase.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,