Obyvatelé Měcholup se diví opravě, silničáři se vrhli na nerozbitou silnici

  • 40
Technická správa komunikací od pondělí opravuje silnici v ulici Padovská v Horních Měcholupech. Podle místních je to zbytečná práce. Silnice vypadá v pořádku na rozdíl od navazující silnice v Milánské, která je plná výmolů a popraskaných záplat. Podle TSK jsou ovšem závady v Padovské závažné.

Výměna povrchu vozovky uzavřela Padovskou ulici na měsíc. Místo úlevy se ale obyvatelé z okolí diví, proč Technická správa komunikací (TSK) opravuje nerozbitou silnici.

TSK oponuje tím, že je silnice ve středním stupni opotřebení. Závady se například projevují vystupujícím kanálem z povrchu vozovky, málo viditelným dopravním značením na silnici a trhlinami.

„Bude provedena oprava povrchu komunikace, sanace poruch v podkladové vrstvě, oprava povrchových znaků inženýrských sítí, výměna poškozených silničních betonových obrub za nové a obnova dopravního značení,“ popsala většinu plánovaných prací mluvčí TSK Barbora Lišková. 

Komunikaci třetí třídy vybudoval developer před více než deseti lety, ale zůstala ve správě místnímu společenství vlastníků jednotek. Do správy TSK se silnice dostala až nyní a plánované opravy vyjdou na necelé dva miliony korun.

Během oprav bude částečně omezená doprava, ale po celou dobu bude umožněn výjezd z podzemních garáží.

Podle informací iDNES.cz by přesto místní uvítali, kdyby se TSK zaměřilo na ulici Milánská, která na Padovskou navazuje. Z fotografií je zřejmé, že vozovka vykazuje větší poškození, než právě opravovaná Padovská. Trhliny v asfaltu jsou na první pohled zřejmé a na silnici jsou díry po záplatách kryjících dlažební kostky.

Podle Liškové silničáři o stavu silnice vědí a je na seznamu oprav.