Opilec procitl ze mdlob a tasil na zdravotníky nůž. Pak chtěl, ať ho zastřelí

  • 9
K muži, který se otrávil alkoholem, vyjížděli minulý týden záchranáři na ubytovnu v Praze 5. Opilec byl nejprve v bezvědomí, ale když se probral, chtěl zdravotníky pořezat. Před policií pak utekl na přístřešek a dožadoval se cigaret.

Do ubytovny v ulici Výpadová vyjeli nejprve záchranáři za čtyřiatřicetiletým mužem, který kvůli otravě alkoholem ztratil vědomí.

Bezvládný muž se z ničeho nic probral a na zdravotníky začal útočit nožem s třiceticentimetrovou čepelí.

„V obavě o svůj život záchranáři vyklidili prostor, aby se agresivita muže ještě více nezvyšovala, a přivolali policisty,“ popsal událost policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Muž s policií odmítl vyjednávat a sám navrhl, aby ho raději zastřelili. Když se hlídka přiblížila k pokoji, kde se muž nacházel, opilec utekl oknem na střechu přístřešku a odmítal slézt.

Nakonec si jako podmínku spolupráce vyžádal, aby mu podali cigarety. Jenže po jejich vykouření opět upadl do bezvědomí.

„Jakmile si muž zakouřil, začal vrávorat, až omdlel a zůstal ležet na okraji stříšky, ze které se sunul dolů. Hrozilo, že i s nožem v ruce spadne na zem. Nakonec se tak stalo a muž spadl ze stříšky policistům doslova do náruče,“ dodal Hulan s tím, že cigareta neobsahovala žádné přidané látky.

Záchranka muže převezla na preventivní vyšetření a jakmile se jeho stav zlepší, vyslechnou ho policisté. Zodpovídat by se mohl z trestného činu nebezpečné vyhrožování.