VIDEO: Opilý muž se opřel o rozjíždějící se metro a skácel se k zemi

  • 18
Ve stanici metra Rajská zahrada se v pátek večer málem stalo neštěstí. Opilý muž se opřel o soupravu, která zrovna vyjížděla ze stanice, ztratil rovnováhu a upadl na nástupiště. Událost zachytily kamery.

Pražští strážníci v pátek okolo desáté hodiny večer nejdříve obdrželi hlášení o muži v kolejišti ve stanici metra Rajská zahrada.

„Od svědka události hlídka zjistila, co se stalo. Muž narazil do rozjíždějící se soupravy metra a upadl na zem,“ informovala mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Pád chodce zachytily kamery umístěné ve stanici. Na záznamu je vidět, že muž nejistým krokem vešel na nástupiště, ale nestihl nastoupit do vlaku, a tak pokračoval v chůzi. Přitom se opřel o právě odjíždějící soupravu a ztratil rovnováhu. Pak upadl na nástupiště a při tom si zranil hlavu.

První pomoc mu poskytli strážníci, kteří mu také dali dýchnout. „Ještě před příjezdem záchranářů se muž podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem 1,74 promile,“ dodala Seifertová. Výtečníka pak záchranáři převezli do jedné z pražských nemocnic.