ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Klíma, MAFRA

Lupič se sekerou ujel řidiči s autobusem, po nehodě ohrožoval i svědky

  • 6
Opilý muž v úterý uloupil nedaleko Třebusic na Kladensku autobus hromadné dopravy. Jeho řidiče ohrožoval nožem a sekerou. Daleko nedojel a s autobusem havaroval do příkopu. Kolemjedoucí řidiči mu chtěli pomoci, ale také na ně vytáhl nůž a chtěl jim ukrást auta.

Sedmadvacetiletý muž z Kladna podle policistů v úterý před půl desátou večer nastoupil do linkového autobusu. Řidiči pohrozil násilím, pokud mu autobus nenastartuje a nevydá. Cestující v tu chvíli v autobuse nebyli.

Řidič se obával o svůj život, takže vůz agresorovi předal. Ten s autobusem odjel, ale poblíž železničního přejezdu u Třebusic vjel do příkopu a havaroval.

„Tuto kolizi zaregistrovali dva projíždějící řidiči osobních vozidel, kteří na místě zastavili a chtěli pomoci při dopravní nehodě. To se jim však vymstilo, protože agresivní lupič zaútočil i na ně. Dožadoval se opět pod pohrůžkou výše uvedených zbraní vydání klíčů od jejich automobilů, se kterými chtěl z místa ujet,“ uvedla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Řidiči společnými silami muže zneškodnili a zavolali na linku 158, přivolaná hlídka muže podezřelého z loupeže zpacifikovala. 

Dechová zkouška ukázala, že byl pod vlivem alkoholu, nadýchal 1,57 promile alkoholu. Násilím vyhrožoval i policistům, bránil se a plival na ně. Skončil v policejní cele. O návrhu na jeho vzetí do vazby rozhodne do čtvrtka kladenský soud.

Muž je podezřelý z loupeže, poškození cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky, v případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení.

,