VIDEO: Kolik ti je? řvala opilá žena na strážníky. Skončila v poutech

  • 13
Strážníci v Praze zasahovali během dvou dnů u dvou opilých žen, které svými projevy rušily noční klid. Zatímco první žena napadla strážníky i jejich psa, druhá za hlasitého křiku polévala skupinu mladíků šumivým vínem.

První případ se odehrál ve čtvrtek na Praze 7 na Letenské pláni, kde právě probíhal pivní festival.

„Strážníci si všimli zjevně opilé ženy, která rušila noční klid hlasitým křikem, proto jí vyzvali k předložení dokladů. To však žena odmítla a začala být agresivní,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Žena začala strážníkům nadávat a vyhrožovat jim známostmi na ministerstvu a zveřejněním v tisku. Po chvíli hlídku fyzicky napadla a dokonce kopla do náhubku služebního psa.

Orientační dechovou zkouškou policisté u sedmačtyřicetileté ženy naměřili skoro jedno a půl promile.

Mladíky polévala šumivým vínem

Další případ se stal na Praze 1 v ulici V Kolkovně, kde strážníci nejdříve napomínali skupinku mladíků, aby se s ohledem na noční hodiny ztišila.

V tu chvíli se ke skupince přiblížila zjevně opilá třiatřicetiletá žena a za hlasitého křiku začala mladíky polévat šumivým vínem. Když ji hlídka požádala o doklady, začala být žena agresivní.

„Kolik ti je,“ řvala opilá žena na strážníka a po chvíli ho napadla.

„Protože se žena ani po několika výzvách neuklidnila, strážníci ji za použití donucovacích prostředků předvedli na Policii ČR,“ dodala Seifertová.

Oba případy budou dále řešit úředníci správního orgánu.