Opilá řidička nastoupila do poničeného auta. Kde bourala ale zapomněla

  • 2
Ve čtvrtek si strážníci v pražské Zbraslavi všimli poničeného auta s rozbitým okénkem, o práci zloděje však nešlo. Do auta sedla opilá žena, která strážníkům vysvětlila, že je "úplně v pohodě" a chtěla odjet pryč. Kde vůz nabourala si nemohla vzpomenout.

Vozu s promáčknutými dveřmi u spolujezdce, rozbitým okénkem a předním světlem si strážníci na Zbraslavi všimli v dopoledních hodinách. Nejdříve chtěli auto zkontrolovat, zda nebylo vykradené, po chvíli k němu přišla podnapilá žena s úmyslem odjet.

„Po zjištění totožnosti u čtyřiašedesátileté žen strážníci provedli orientační dechovou zkoušku. Ta prokázala více než 1,5 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Strážníci se ženy zeptali, zda opravdu zamýšlí odjet. Na to jim odpověděla, že je úplně v pohodě. „Nic sem nepila, můžete jet klidně se mnou,“ dodala žena na dotaz strážníků přes rozbitou skleněnou výplň u spolujezdce. Naposledy prý vypila večer tři deci vína.

Kde řidička přišla k prohlubním v karoserii na pravé straně vozu, to strážníkům neprozradila, kvůli šoku si nemohla vzpomenout.

„Bližší informace o poškození vozu se tak , bohužel, strážníkům zjistit nepodařilo,“ doplnila Seifertová.

Případem se nadále bude zabývat Policie České republiky.