Policisté pátrají po muži, který je podezřelý, že v Praze obtěžoval ženy.

Policisté pátrají po muži, který je podezřelý, že v Praze obtěžoval ženy. | foto: Policie ČR

Onanista v Praze obtěžoval ženy. Jedné hladil ňadro, druhé zíral do očí

  • 6
Dvě ženy obtěžoval v Praze 6 a 7 neznámý pachatel. Jedné sáhl na ňadro, druhou pouze chytil za ruku, ale vždy při tom masturboval. Obě poškozené se obrátily na policii.

Muž, vyhlížející jako Asiat, obtěžoval ženy už na začátku června. Policisté ale o případech informovali až nyní. První oběť si pachatel vybral 1. června pár minut před půlnocí v Konžské ulici.

„Tam napadenou sledoval od tramvajové zastávky Červený vrch. Před vchodem do domu k ní přistoupil, chytil ji za ruku a pohladil jí ňadro,“ informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Doplnil, že žena se pachateli vysmekla, utekla do vchodu domu a zabouchla za sebou dveře. Přes sklo poté viděla, jak se na ni muž upřeně dívá a přitom masturbuje.

„Shodný případ se odehrál 4. června opět kolem půlnoci v Letenských sadech. Tam si byla poškozená zajezdit na kolečkových bruslích. Když projížděla cyklostezkou poblíž ulice Na Špejcharu, tak si všimla siluety muže stojícího za stromem vedle bruslařské dráhy,“ popsal Hulan.

Pachateli hrozí až dva roky vězení

Když opět projížděla stejným místem, pachatel jí zastoupil cestu, chytil ji za ruku, upřeně se jí díval do očí a taktéž masturboval.

Obě ženy muže popsaly jako přibližně 160 centimetrů vysokého a štíhlého Asiata, který měl tmavé oblečení, modré kalhoty a kšiltovku.

„Oba případy kriminalisté prošetřují pro podezření z trestného činu výtržnictví,“ sdělil Hulan s tím, že pokud kdokoliv muže na identikitu poznává, má se ozvat na linku 158. Pachateli hrozí až dva roky vězení.