ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Šula, MAFRA

Doprava kolem Mělníku kolabuje, může za to dopravní omezení při opravách

  • 2
Kvůli dopravním omezením kolabuje kolem Mělníku doprava. Uzavřená je silnice z Mělníku směrem na Vehlovice a dále na Českou Lípu, opravuje se také část kruhového objezdu u Mefritu. Na příjezdu do města od dálnice D8 a od Mlazic se tvoří kolony dlouhé několik kilometrů.

Ředitelství silnic a dálnic opravuje silnici mezi Mělníkem a Vehlovicemi, tedy silnici první třídy číslo devět na Českou Lípu. Oprava je rozdělena do několika etap, současná etapa si vyžádala úplnou uzavírku úseku od Rumburské ulice po Strážnickou. Objízdná trasa vede po Českolipské a Rumburské ulici.

K tomu se přidala také oprava čtvrtiny kruhového objezdu u Mefritu, který je stěžejní křižovatkou ve městě.

„Tvoří se několikakilometrové kolony směrem od dálnice D8 ke kruhovému objezdu i směrem od Mlazic,“ řekla policejní mluvčí Markéta Johnová.

Práce byly původně plánovány téměř na celý červen. Mělník na webu v pondělí uvedl, že v důsledku víkendových prací bude hotovo za týden. Město navíc povolilo pokládku asfaltu v noci, díky tomu se práce na jednotlivých etapách oprav kruhového objezdu zkrátí z dvanácti jen na sedm dní.

V červenci přijde na řadu část silnice I/9 mezi Strážnickou a Nad Oborou. I tady bude komunikace zcela uzavřena a objízdná trasa i nadále zůstane po Českolipské a Rumburské. Při té příležitosti se opraví další čtvrtina kruhového objezdu.

,