Diskuze

Nemocnice Motol podává trestní oznámení kvůli lživým zprávám o očkování

Fakultní nemocnice v Motole podává trestní oznámení kvůli možnému šíření poplašné zprávy. Reaguje na to, že se na Twitteru objevila lživá informace o lékařích, kteří po očkování v motolské nemocnici skončili na jednotce intenzivní péče.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ED

JPP, Máňa slyšela že se doktoři bavili, že ti co dostali druhou dávku jsou teď na JIP a je z toho kauza :)

0 0
možnosti
ED

Bohužel ve zdravotnictví "skončit na JIP" může znamenat leccos, u zdravotníků i to, že tam byli ke své nevelké radosti převeleni do služby, nebo že odtamtud naopak odešli jinam, nebo že tam dali padáka, prostě cokoliv :-)

0 0
možnosti
KV

Tak mo6na se budou dezinformato4i bránit tak, ue cht3li říct, že lékaři skončili na JIP a šli pracovat někam jinam...třeba na ARO... :-)

0 1
možnosti

Hm. A je to celé úplná lež nebo jde o dost zveličené, přesto však reálné problémy?

0 0
možnosti
PV

je to úplná lež.

1 0
možnosti
VB

V demokracii má být mj. svoboda slova a názoru s tím, že např. podle ústavy a zákonů svým názorem záměrně nikomu neškodím apod. (nedopouštím se trestného činu). Demokracie tedy neznamená zcela bezbřehé a různě neomluvitelné činy. Ale osobně bych dost věřila, že tak jako hrozí rizika vedl. účinků seniorům a zdravotně oslabenějším jedincům (např. informace od americké FDA, německého PEI či z Norska), tak mohou bohužel někdy postihnout i zdravotníky (je jich očkován naráz větší počet, nejsou rozprostřeni v čase, tak se více mohou projevit i nepříznivé reakce najednou, pobyt na JIP by ev. mohl být zvolen prostě z opatrnosti ve vztahu ke zdravot. dispozicím dotyčného). Americká média mj. mapují případy lékařů a zdravotníků, kteří měli větší potíže po vakcinaci, informování o tom je tam považováno za normální.

0 3
možnosti
PV

A to celé je teorie. Ve skutečnosti se nikomu ze zdravotníků nic nestalo, na JIP nebyl hospitalizován žádný, čili je to evidentní lež od počátku do konce. Proč tedy ještě přemýšlíte nad tím, jestli by někdy na vymyšlené lži nemohlo být aspoň trošku pravdy? Je to zbytečné a budí to dojem, že jste ochotná tomu nesmyslu uvěřit...

3 0
možnosti
VB

Ono není proočkování jako "proočkování", zahraniční úřední zdroje např. uvádějí, že účinnost vakcín u starších se očekává spíše jako nižší, takže přednostní vakcinací těch starších vlastně moc nenapomůžete oné kolektivní imunitě, část z nich bude průběžně bohužel umírat, ať na jejich vážné nemoci nebo na ev. následky vedlejších účinků vakcíny.

0 0
možnosti
PV

Jestli si myslíte, že vakcína při nižší účinnosti nepomůže kolektivní imunitě, tak si to myslíte špatně a nemáte pravdu. Ano, část lidí bude průběžně umírat - na dopravní nehody, na jiné nemoci, dokonce výjimečně i na Covid. Na následky vedlejších účinků vakcíny u nás neumřel nikdo. Nula je prostě nula, to neokecáte.

2 0
možnosti
LT

Čemu tím jako pomůžou? Každý by si měl uvědomit, že je v zájmu všech, aby ta proočkovanost byla co nejvyšší. Pokud bude malá, tak se dle názoru odborníků můžeme plácat v různejch vlnách a omezeních ještě dva roky. To přece nikdo nechce.

5 0
možnosti
MF

Ale vysvětlete to těm bezmozkům, co se schází na náměstích a modlí se k tatíčkovi Klausovi.

3 3
možnosti
JV

Jako obvykle, opět neúplná informace!;-€

3 0
možnosti
MO

Jsme v demokracii, každý může tvrdit, co chce. A i když dojde k soudu, tak to zamázne soudní mafie.

1 5
možnosti
JF

Soudní mafie to ale kdyžtak zamázne ve směru toho, kdo projeví nejsilnější zájem.

0 0
možnosti
JN

Na facebook moc často nechodím. Ale po přečtení tohoto článku mi to nedalo a zadal jsem si tam "Tohle vám média neřeknou!". Do Peruna, co jsem si tam přečetl za bláboly ze všech možných témat, to bych nikdy nevěřil! Pravda je, že jsem se docela zasmál, protože mnohé ty bláboly jsou docela vtipné. Ovšem pro lidi, kteří jsou tak hloupí, že tomu jsou ochotni věřit, to rozhodně není. Mohli by ještě více zbl.nout. ;-D

3 0
možnosti
MF

Bezmozkům to nevysvětlíte. Bohužel...

0 0
možnosti