VIDEO: Cizinec jezdil po Praze a prodával drogy, schovával je v trenýrkách

  • 6
Drogy prvotřídní kvality prodával jednačtyřicetiletý Nigerijec, kterého zadrželi pražští policisté. Za zákazníky dojížděl autem a v něm uskutečňoval i obchody. Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi.

„Kriminalisté zjistili, že dealer fungoval takzvaně na telefon. V praxi to znamenalo, že centrem města křižoval jako soukromý přepravce lidí,“ přiblížil policejní mluvčí Tomáš Hulan s tím, že jakmile muži zazvonil telefon, změnil se na dealera drog.

Za klientem vždy co nejrychleji dojel, aby mu dodal požadované zboží, konkrétně kokain nebo extázi.

Kokain prodával s padesátiprocentním obsahem účinné látky, přičemž takto koncentrovanou drogu běžně dealeři ještě třikrát ředí. Extázi pak měl dokonce v osmdesátiprocentní kvalitě.

V kufru měl milion

Muže kriminalisté zadrželi v jeho autě v ulici Na Perštýně. Na místě mu zabavili osmačtyřicet zlatnických sáčků napěchovaných 44 gramy kokainu. 

„Muž je ukrýval ve spodním prádle. Dále detektivové zajistili padesát tisíc v hotovosti,“ sdělil Hulan.

Při následné domovní prohlídce našli policisté kufr uzamčený kódovým zámkem. Nigerijec se zprvu tvářil, že mu zavazadlo nepatří, když ho ale kriminalisté chtěli otevřít pomocí hrubé síly, názor změnil a kufr otevřel.

„Obsahem kufru byla hotovost, konkrétně koruny, dolary a eura, kterých bylo v součtu téměř za milion korun,“ vypočítal mluvčí. Dále v kufru policisté našli 70 gramů kokainu a o něco méně extáze.