Při srážce vlaku se sanitkou na Příbramsku zemřel převážený pacient

  • 274
Na přejezdu v obci Čenkov na Příbramsku se ráno srazil vlak se sanitkou jedoucí z Hořovické nemocnice s pacientem. Ten nehodu s vlakem nepřežil. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Nehoda se stala krátce před osmou hodinou ráno mezi stanicemi Jince a Bratkovice.

„Na železničním přejezdu v Čenkově se střetl osobní vlak s převozovou sanitkou. Pacient nehodu nepřežil,“ informovala mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Jeden člen posádky záchranky byl lehce zraněn.

„Řidič sanitky byl v pořádku, jeho spolujezdkyně utrpěla zhmoždění hrudníku od pásu a po nezbytné péči byla převezena do hořovické nemocnice,“ dodala mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Převozová sanitka patřila hořovické nemocnici, která vezla pacienta na vyšetření.

„Vyjadřujeme soustrast všem pozůstalým. V tuto chvíli nemůžeme nijak komentovat okolnosti a zavinění nehody a počkáme v této věci na výsledek šetření policie. “ uvedla mluvčí nemocnice Petra Horáková.

Řidiči sanitky i zraněné sestře nabídla nemocnice pomoc lékařů a právní pomoc.„V případě prokázání zavinění na straně našeho zaměstnance jsme připraveni nést plnou odpovědnost,“ dodala Horáková.

Ve vlaku jelo pětadvacet cestujících, nikdo z nich nebyl podle policie zraněn.

Provoz na trati byl až do 12 hodin přerušen. Náhradní dopravu zajišťovaly autobusy.

Převozové sanitky se vesměs využívají k přepravě pacienta mezi nemocnicemi nebo z domova do nemocnice. V případě hromadného neštěstí mohou být využité také k primárním výjezdům.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz