Tramvajová trať v Praze zůstane po nehodě popelářů neprůjezdná do konce týdne

  • 18
V brzkých ranních hodinách havarovalo popelářské auto na Podolském nábřeží v Praze. Zablokovalo a poškodilo tramvajové troleje na trati spojující Modřany a Braník s centrem. Kvůli nehodě se změnil provoz pěti linek. Tramvaje tudy nepojedou minimálně do neděle.

Poškozené trakční vedení přerušilo provoz tramvají mezi Dvorci a Podolskou vodárnou kolem 05:30. 

„Popelářské vozidlo vjelo do tramvajového kolejiště, tam se střetlo se sloupem a tento sloup poškodil trolejové vedení,“ řekl mluvčí policie Jan Daněk. 

Řidiče podle něj zřejmě postihl mikrospánek, dechovou zkoušku na alkohol měl šofér negativní. Nehoda se obešla bez zranění.

Po dobu vyprošťování popelářského vozidla bylo Podolské nábřeží v obou směrech uzavřené i pro automobilový provoz.

Nehoda omezila tramvajové linky 2, 3, 17, 21 a 27. Dopravní podnik je podle svého webu odklání. Mezi Podolskou vodárnou a Dvorci jezdí náhradní autobusy.

Pražská integrovaná doprava (PID) ráno upozornila na to, že mezi Dvorci a Modřany jezdí málo tramvají a další se tam nemohou dostat. 

„Kapacita bohužel nestačí. Cestujícím doporučujeme využít autobusové linky na Smíchov,“ uvedla PID na Twitteru. Později oznámila, že tramvaje uvázlé v úseku bez trolejí jsou stahovány do Dvorců, aby provoz na modřanské trati posílily.

Omezení tramvajového provozu v Podolí mělo podle odhadů trvat až do dnešního večera. Odpoledne ale DPP upřesnil, že předpokládá obnovení provozu až v neděli o půlnoci.