U Újezdu na Berounsku zemřel řidič nákladního vozu, zřejmě kvůli zdravotním...

U Újezdu na Berounsku zemřel řidič nákladního vozu, zřejmě kvůli zdravotním komplikacím (17. října 2020) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Řidič zemřel za volantem, s těžkým autem sjel do příkopu

  • 14
Ani více než hodinu trvající snaha zdravotníků nepřivedla zpět k životu 52letého řidiče nákladní soupravy. Tomu se nejspíš za volantem udělalo zle, zkolaboval a s vozem sjel na krajnici, kde se těžké auto převrátilo. Silnice byla kvůli nehodě několik hodin obousměrně uzavřena.

Nehoda nákladní soupravy se stala krátce po 11:30 u obce Újezd na Berounsku. „Řidič, ročník 1968, vjel na krajnici a havaroval mimo vozovku,“ řekla iDNES.cz mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

Na místo letěl vrtulník, na základnu se však vracel prázdný, protože řidič vozu zemřel. „Záchranáři se přes hodinu pokoušeli muže resuscitovat,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Podle ní zemřel zřejmě kvůli zdravotním komplikacím, které nesouvisely přímo s nehodou.

„Přesnou příčinu úmrtí budeme vědět z pitvy,“ doplnila Richterová.

Ještě před 16. hodinou byla silnice druhé třídy číslo 605, kde k havárii došlo, obousměrně uzavřena, potvrdila policejní mluvčí. Po 17. hodině bylo místo zčásti průjezdné.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,
Témata: havárie