Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Ženu přivřenou ve dveřích táhl autobus několik metrů, utrpěla vážné zranění

  • 19
Dveře autobusu v úterý skříply seniorku v pražských Řepích. Řidič si toho ale nevšiml, rozjel se a zastavil až po pěti metrech, kdy žena spadla na zem a vážně se zranila. Policisté žádají o pomoc při vyšetřování cestující a další svědky.

Nešťastná událost se stala kolem půl druhé odpoledne v Makovského ulici v Praze 6.

„Na zastávce Sídliště Řepy ve směru do centra řidič autobusu číslo 164 přivřel do zadních dveří devětašedesátiletou ženu a následně se rozjel. Po několika metrech zastavil a žena spadla na zem,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Poškozená vypověděla, že ji autobus na zastávce Sídliště Řepy přivřel ruku do dveří a následně se rozjel.

„Po pěti metrech řidič zastavil a otevřel. V tu chvíli její ruka povolila a ona vypadla mezi chodník a autobus, utrpěla vážné zranění,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský s tím, že však technicky není možné, aby autobus chytil ruku, protože dveře by se automaticky otevřely. „Takže ženu buď dveře držely za prsty, nebo ji chytily za oblečení,“ doplnil. Zraněná žena skončila v nemocnici.

Policie zatím neví, jestli se vše stalo, když žena nastupovala do autobusu, nebo jestli vedle něj zrovna běžela či šla. „Řidič si ničeho nevšiml. Prostě zavřel dveře a jel,“ řekl mluvčí a doplnil, že na zachycenou ženu upozornili řidiče cestující. Ti nicméně z místa události odešli ještě před příjezdem policistů.

„Od těchto cestujících bychom přivítali případná svědectví, která by osvětlila, jak k celé události došlo. Žádáme je, aby se přihlásili na linku 158,“ napsali policisté.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz