(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petr Lichtenberg

Na Příbramsku srazil černý peugeot chodkyni. Řidič z místa nehody ujel

  • 5
V sobotu v brzkých ranních hodinách řidič černého peugeota srazil chodkyni na Příbramsku a od místa nehody ujel. Pro ženu, která utrpěla velmi vážná poranění, letěl vrtulník. Policie se obrací na případné svědky, aby se ozvali na linku 158 a pomohli s vypátráním viníka.

„V sobotu v půl šesté ráno došlo na silnici I/18 ve směru z Příbrami na Pičín ke sražení chodkyně. Viník nehody, řidič černého vozidla Peugeot 307 z místa ujel,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Michaela Nováková.

Šestatřicetiletou ženu v kritickém stavu transportoval vrtulník letecké záchranné služby do nemocnice v Praze. 

„Osoba utrpěla velmi vážná mnohačetná poranění. V rámci intenzivní lékařské péče jí byly zajištěny dýchací cesty a byla napojena na umělou plicní ventilaci a byla transportována letecky do střešovické nemocnice,“ řekla iDNES.cz mluvčí záchranné služby Petra Effenbergová.

Policie se obrací na případné svědky události, aby se ozvali na linku 158. „Máme tam jednoho svědka, proto víme, že to byl černý peugeot, ale potřebujeme zjistit další podrobnosti. Neznáme totožnost viníka či registrační značku vozidla, proto se obracíme na případné svědky, aby nám pomohli,“ dodala Nováková.

Chodkyně šla po kraji silnice a měla reflexní prvky, takže podle policejní mluvčí nikterak neporušila předpisy.