Auto bez řidiče sjelo ze silnice a narazilo do domu, nikdo není zraněný

  • 10
V Praze 5 v ulici Xaveriova se v pátek krátce před polednem stala nehoda. Podle informací pražských policistů se osobní vozidlo samovolně rozjelo, sjelo z vozovky a nabouralo do plotu a části obytného domu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

„Nehoda se stala před dvanáctou hodinou. Podle informací z místa nehody se vozidlo Škoda Octavia samovolně rozjelo a nabouralo do plotu a části obytného domu,“ potvrdil mluvčí pražských policistů Jan Rybanský. 

Podle Rybanského na místě nedošlo k žádnému zranění.

Na místo nehody vyrazily složky integrovaného záchranného systému, které na místě zjišťují okolnosti nehody. Auto hasiči vyprostili pomocí jeřábu.

„S ohledem na to, že automobil byl v prudkém srázu domu a ve špatně přístupném terénu, povolal velitel zásahu na místo jeřáb. Vyproštění trvalo asi 30 minut, hasiči postupovali opatrně, aby nedošlo k poškození fasády domu,“ dodal mluvčí hasičů Martin Kavka.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz