Evropskou v Praze večer uzavřela smrtelná nehoda. Auto najelo do sloupu

  • 69
U tramvajové zastávky Vozovna Vokovice na Evropské ulici v Praze došlo v neděli k dopravní nehodě, když osobní auto z neznámého důvodu narazilo při jízdě do sloupu. Na místě zemřela spolujezdkyně ve věku kolem 30 let, řidič je ve vážném stavu. Evropská byla ve směru do centra v místě nehody více než tři hodiny uzavřená.

„Na místo dopravní nehody osobního automobilu, které narazilo do sloupu, jsme vyslali dvě záchranářské posádky, dvě lékařské posádky a také našeho inspektora,“ uvedla tisková mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. 

Zhruba 30letou ženu záchranáři zhruba hodinu resuscitovali, oživit se ji ale nakonec nepodařilo. Řidiče museli hasiči vyprošťovat, poté byl ve vážném stavu převezen záchranáři do nemocnice.

Proč auto narazilo do sloupu veřejného osvětlení narazilo, je nyní předmětem vyšetřování. „Policie žádá očité svědky nehody, aby se ozvali na linku 158 a sdělili podrobnosti,“ sdělila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Nehoda se stala na Evropské ulici ve Vokovicích. Hasiči k ní podle mluvčího Martina Kavky vyjížděli v 17:40. Ve směru do centra města byla po nehodě uzavřená. Policie provoz obnovila krátce před 21. hodinou večer.