ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: HZSPK

Po střetu s kamionem zemřel muž, který zůstal zaklíněný v hořícím autě

  • 6
Tragická nehoda se odpoledne stala na silnici z Čáslavi do Golčova Jeníkova na Kutnohorsku. Na místě zahynul muž z osobního auta, které se čelně střetlo s kamionem a začalo hořet. Muž ve vozidle zůstal zaklíněný.

Nehoda se stala v půl třetí odpoledne na silnici číslo I/38, která byla několik hodin zcela uzavřená, později se jezdilo kyvadlově. Kolem 19. hodiny se podařilo obnovit provoz bez omezení.

„V blízkosti motorestu Na Písku došlo k čelnímu střetu osobního vozidla s nákladním. Na místě vznikl požár,“ informovala mluvčí kutnohorské policie Vendulka Marečková.

Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. „Podle předběžných informací zůstal v hořícím autě zaklíněný řidič,“ řekl krátce po nehodě mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Záchranáři na místo přivolali vrtulník, ale muže uvězněného v hořícím  vozidle se nepodařilo zachránit.

„Přes veškerou snahu zasahujících složek se muže nepodařilo vyprostit. Utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra homolová.

Řidička kamionu skončila s šokem v péči záchranářů, kteří ji nakonec ponechali na místě, převoz do nemocnice nebyl potřeba.

Na místo byl původně povolán vrtulník, který byl ale následně kvůli úmrtí pacienta odvolán.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz