ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: HZS Zlínského kraje

Mladý řidič vjel s plným autem do řeky, spolujezdkyně uvázla pod hladinou

  • 72
Auto plné lidí vjelo v noci do řeky Mrliny v Nymburce. Spolujezdkyně zůstala zaklíněná pod hladinou, ostatním se však podařilo ji dostat z vozidla ven. Záchranáři ji museli oživovat, vrtulník ji poté dopravil do nemocnice. Zbylí čtyři pasažéři utrpěli lehčí zranění.

„Policistům byla nehoda oznámena kolem 23:40. Řidič, ročník 2001, vjel s vozidlem do řeky Mrliny. Pod vodou zůstala zaklíněná spolujezdkyně, která byla s pomocí ostatních vytažená ven,“ řekla pro iDNES.cz mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

„Oživovací pokusy byly úspěšné, po zajištění dýchacích cest a připojení k umělé plicní ventilaci byla převezena letecky do nemocnice v pražském Motole,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

V autě jeli ještě další čtyři lidé, kteří utrpěli poranění lehčího charakteru, různé zhmožděniny a úraz hlavy. Byli převezeni do nemocnic ve spádových oblastech.

K nehodě vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Nymburka.

„Když jsme přijeli na místo, osoba už byla vyproštěná. Vozidlo bylo v řece střechou dolů. Hasiči se ujistili, že už v autě nikdo není, otočili ho na kola a poté ho vytáhli,“ řekla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Alkohol u řidiče policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou.