Zdrogovaná žena přejela řidiči nohu a ujela. Pak se prala s policisty

  • 129
Krušné chvilky prožil v noci na pondělí řidič, do jehož auta na semaforech na pražském Andělu narazila neopatrná řidička. Když vystoupil z auta, aby zkontroloval škodu a se ženou promluvil, ona se rozjela a přejela mu nohu.

Nehoda se stala hodinu před půlnocí na semaforech nedaleko obchodního centra Anděl. Ženě nyní hrozí až roční vězení, zákaz řízení a pokuta.

„Když jsem u Teska zastavil na červenou, napálilo mě z boku auto. Vystoupil jsem, abych se podíval na poškozený blatník a promluvil s řidičkou. Jenže v tom se objevila zelená, ona na to šlápla, najela mi na kotník a ujížděla Plzeňskou,“ popisoval nehodu čtyřiačtyřicetiletý řidič vozu Volkswagen Golf.

Neváhal a za řidičkou peugeotu se sám vydal. „Jezdila z pruhu do pruhu, brala obrubníky. Říkal jsem si, že je určitě pod vlivem,“ dodal řidič.

Podle jeho slov řidička ujížděla Plzeňskou přes Vrchlického ulici až do Holečkovy. To už jí však byla v patách také policejní hlídka, kterou z auta zavolal poškozený řidič.

Jednatřicetiletá žena se však nemínila vzdát bez boje. „Vůči hlídce byla agresivní, policisté jí proto museli nasadit pouta,“ uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová. „Nechám vás zlikvidovat a pošlu vás na Sibiř,“ křičela podle mluvčí žena na policisty při zadržení .

Při dechové zkoušce nadýchala 1,81 promile, pozitivní byl také test na drogy, který řidička podstoupila v nemocnici. Tam údajně urážela zdravotnický personál. V jejím autě navíc policisté našli balíček se třemi gramy sušené marihuany.

Řidička není policistům neznámá. Před třemi lety například byla obviněna z útoku na úřední osobu.

Škoda na volkswagenu byla předběžně odhadnuta na 30 tisíc korun, na peugeotu potom na dvacet tisíc.

,