Nehoda kamionů blokovala pražskou Jižní spojku, kolony byly i na D1

  • 17
Na pražské Jižní spojce u Záběhlic se dopoledne srazily tři kamiony, jeden blokoval provoz ve směru z centra. Hasiči museli některé řidiče vyprostit. Silnice byla neprůjezdná až do 15 hodin.

Nehoda se stala okolo 10. hodiny na 25. kilometru Městského okruhu.

„Jedná se o dopravní nehodu nákladních vozidel. Jeden kamion blokuje všechny tři pruhy ve směru na Hradec Králové,“ řekl dopoledne mluvčí policie Jan Rybanský.

Záchranáři ošetřili devadesátiletého muže s úrazem hlavy a páteře, pětašedesátiletého muže s pohmožděnými zády a hrudníkem, a šestasedmdesátiletého muže s úrazem zad a lopatek. 

Podle mluvčí záchranářů Jany Poštové byli všichni tři zranění řidiči převezeni do vinohradské nemocnice.

Pražští hasiči při zásahu přistihli řidiče, který se v koloně otočil a pokusil se odjet uličkou vytvořenou pro záchranné složky. 

„Nevíme, co ho vedlo k tomu, že se v protisměru vydal uličkou, kterou jela jednotka pražských hasičů k dnešní nehodě na Jižní spojce, ale záběry jsme předali kolegům policistům,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Hasiči po příjezdu na místo museli přečerpat zbytky nafty z nádrží havarovaných kamionů. Žádného řidiče nakonec nemuseli vyprošťovat.

U místa nehody se tvořily kolony na Jižní spojce i na dálnici D1, která se na Městský okruh v těchto místech napojuje.

Provoz byl ve směru na Černý Most obnoven po třetí hodině odpoledne.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz