Dodávka sjela z D10 na benzinku, kde smetla stojan a dvě auta, řidič zemřel

  • 24
Tragická nehoda se stala před polednem na dálnici D10 u Hlavence ve směru na Prahu, kde řidič dodávky ztratil kontrolu nad vozem, vjel na čerpací stanici a narazil do stojanu a dvou vozů. Šofér střet nepřežil. Další lidé utrpěli zranění.

Nehoda se stala na 17. kilometru dálnice.

„Řidič sjel z dálnice na benzinovou čerpací stanici, kde havaroval do jednoho ze stojanů a následně do dvou dalších osobních vozidel,“ sdělila mluvčí středočeské policie Eva Hašlová.

Řidič dodávky při nehodě utrpěl smrtelné zranění.

„Naši záchranáři spolu s posádkou letecké záchranné služby z Prahy muže oživovali, resuscitace byla bohužel neúspěšná. Osoba zraněním podlehla,“ informovala mluvčí krajské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Hašlová dále mluvila o třech lehce zraněných, Effenbergová potvrdila dvě lehčí zranění. „Po nezbytné péči byly tyto osoby transportovány do mladoboleslavské nemocnice,“ doplnila mluvčí záchranářů.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, zaklíněného řidiče dodávky vyprošťovali hasiči. Z poškozeného stojanu neunikly pohonné hmoty.

„Benzinku jsme evakuovali, v současné době tam probíhá vyšetřování,“ řekl ČTK krátce po nehodě mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Policie na Twitteru uvedla, že řidič byl cizinec. Podle zpravodaje portálu iDNES.cz, který byl na místě, dodávce před nehodou upadlo kolo, čímž se vůz stal neovladatelným. Z fotografií je patrné, že byl plně naložený pneumatikami.

O upadlém kole informoval i mluvčí hasičů Svoboda, policejní mluvčí však tuto skutečnost nepotvrdila. „Příčina nehody je předmětem vyšetřování,“ řekla pouze Hašlová.

Nehoda u benzinové stanice na dálnici D10

Nehoda u benzinové stanice na dálnici D10

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,