Nehoda na D1 u Mirošovic (1. června 2021)

Nehoda na D1 u Mirošovic (1. června 2021) | foto: Policie ČR

Na zúžené D1 před Prahou boural motorkář s autem, kolona měřila kilometry

  • 26
Středočeští policisté po osmé hodině zastavili dopravu na dálnici D1 kvůli nehodě motorky s osobním autem na 23. kilometru. Ve směru na Prahu se vytvořila kolona zejména kamionů dlouhá přes deset kilometrů. Na místo přiletěl vrtulník. Okolo desáté hodiny byl provoz obnoven.

Nehoda se stala na 23. kilometru dálnice ve směru na Prahu. Původní informace hovořily o nehodě kamionu s motorkou.

„Došlo k dopravní nehodě nákladního vozidla s motorkářem. Dálnice je v současné době v obou směrech uzavřena, “ sdělil kolem deváté hodiny mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa. 

Později z vyšetřování policistů vyplynulo, že se motorkář střetl s osobním autem. 

Podle informací středočeských záchranářů přiletěl pro zraněného motorkáře vrtulník. 

„Muž byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Vinohrady s poraněním dolních končetin,“ doplnila mluvčí záchranářů Petra Homolová. 

Nehoda se stala v modernizovaném úseku dálnice, kde je doprava vedená ve zúžených pruzích. Ve směru na Prahu vytvořila kolona dlouhá přes deset kilometrů.

Silnice byla zprůjezdněna okolo desáté dopoledne. Kolona kamionů se ale může dávat do plynulého pohybu ještě další desítky minut.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz