Opilá řidička zavinila havárii, policistu se nepovedlo resuscitovat

  • 686
Při nehodě dvou osobních vozidel v pražské ulici 5. května v neděli večer zemřel dvaatřicetiletý policista. Další dva policisté byli s těžkými zraněními odvezeni do nemocnice. Nehoda se stala před 19:30 a zablokovala hlavní tah ve směru na Brno. Viníkem havárie je řidička, která usedla za volant pod vlivem alkoholu i drog, nadýchala více než dvě promile alkoholu.

Zemřelého se podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové nepodařilo resuscitovat. „My jsme ho přes půl hodiny resuscitovali, než byl vyproštěný z vozidla a potom ještě asi další půlhodinu po vyproštění z vozu, bohužel se nám nepovedlo funkce obnovit,“ řekla.

Podle Siřišťové devětatřicetiletá řidička narazila do služebního vozidla policie Moravskoslezského kraje, sama utrpěla lehká zranění.

„Byla omezena na osobní svobodě a převezena na policejní služebnu, kde v ní v současné chvíli probíhají úkony trestního řízení,“ dodala mluvčí.

„Dnes vyhasl život dalšího policisty, tentokrát vinou opilé řidičky, která zavinila dopravní nehodu při níž zemřel 32letý policista. Pro někoho, kdo usedne za volant s více než dvěma promile nemám žádné pochopení. Hlubokou soustrast rodině,“ uvedl na Twitteru policejní prezident Jan Švejdar.

„Řidička, která kromě alkoholu před jízdou požila snad všechny dostupné drogy a do služebního vozidla narazila v obrovské rychlosti zezadu, vyvázla zcela bez zranění,“ dodal.

,