Pražačka s opakovaným zákazem řízení neváhala znovu sednou do svého auta....

Pražačka s opakovaným zákazem řízení neváhala znovu sednou do svého auta. Igelit místo okna však přitáhl pozornost policie. | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Po honičce s policií skončila na psychiatrii. Už za týden řídila znovu

  • 71
Překvapení potkalo pražské policisty během sobotní služby. Při kontrole podezřelého auta s igelitem v okně na ně zpoza volantu vykoukla dobře známá tvář. Táž osmadvacetiletá žena před týdnem zběsile ujížděla policii hlavním městem. Zastavily ji až zátarasy.

O to větší byl údiv hlídkujících policistů, když ji v sobotu před šestnáctou hodinou znovu chytili na sedadle řidiče. "Kontrolovali vozidlo s rozbitým bočním okénkem. Místo skleněné výplně tam řidička měla nalepenou plastovou folii," sdělila policejní mluvčí Hana Jeřábková. Tím na sebe žena upozornila.

Právě rozbité okénko je pozůstatkem z minulého týdne. Policisté ho museli rozbít, aby zatvrzelou ženu z auta vůbec dostali ven. Dramatická honička, která minulou sobotu způsobila rozruch v okolí pražské Thomayerovy nemocnice v Krči, skončila použitím policejních zátarasů.

Až jejich prostřednictvím se řidičku podařilo před nájezdem na Jižní spojku zastavit. Žena se však v autě zamkla a odmítala vystoupit.

Během honičky šoférka ohrozila chodce na přechodu, autobus s cestujícími a projížděla křižovatkami na červenou (více čtěte zde). Po celém incidentu skončila na psychiatrii.

Policisté ženě za její život stihli vystavit už téměř dvě desítky zákazů řízení. Osmadvacetiletá recidivistka si z toho však nic moc nedělá. "Za volant usedá s železnou pravidelností. Pokud bychom její platné zákazy řízení sečetli, neměla by řídit celých dvanáct a půl roku," vyčíslila mluvčí.

Tentokrát žena neputovala do psychiatrického ústavu ale na policejní služebnu. Soudem pro Prahu 9 na ni byl totiž vydán příkaz k zatčení. "Řidička byla omezena na osobní svobodě, převezena na policejní služebnu a následně pak k soudu," uzavřela mluvčí.

Odborníci ženě ústavní léčbu při poslední hospitalizaci nenařídili, přestože u ní již dříve diagnostikovali nepříčetnost.