ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Dívku na Národní třídě srazila tramvaj, děsivé video se objevilo na internetu

  • 132
Vážný úraz hlavy utrpěla patnáctiletá dívka, kterou loni v prosinci na Národní třídě v Praze srazila tramvaj. Na videu, které se nyní objevilo na internetu, je vidět, že bez rozhlížení vstoupila přímo před přijíždějící soupravu. Tramvaj chodkyni odmrštila ve směru jízdy a zastavila těsně před bezvládně ležící dívkou.

„Událost vyšetřuje dopravní policie jako dopravní nehodu. Na místě zasahovala policie a záchranná služba, která osobu převezla do nemocnice. Vzhledem k tomu, že se jedná o nezletilou, nemůžeme poskytnout žádné další informace,“ sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Nehoda se stala loni 21. prosince. Dívka chtěla přejít přes ulici Spálená, ale nerozhlédla se a vkročila přímo před tramvaj, která přijížděla do zastávky Národní třída směrem z Lazarské.

„Patnáctiletá dívka utrpěla vážný úraz hlavy. Záchranáři ji převezli na dětské anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Motole,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Na nehodu a videozáznam, který se objevil na internetu, upozornil server Blesk.cz.

Praha chodce dlouhodobě vyzývá k opatrnosti při přecházení tramvajových tratí. Na konci loňského března spustil Pražský dopravní podnik (DPP) už počtvrté bezpečnostní kampaň Neskákej mi pod kola, která cílí na prevenci srážek tramvají s chodci.

Příliš drsné 0:2, kritizují lidé kampaň po úmrtí chodců pod tramvajemi

Loni DPP zaznamenal 83 střetů tramvaje s chodcem, čtyři lidé zemřeli. Rok 2018 byl podle statistik DPP historicky nejhorší, v souvislosti se střety s tramvajemi přišlo o život osm lidí.