Eskalátor sloužící pro výstup ze stanice metra Nádraží Veleslavín je kvůli přívalovému dešti mimo provoz (27.6.2018) | foto: Zdeňka Burešová

Eskalátor na Veleslavíně je mimo provoz. Poškodily ho přívalové deště

  • 61
Dva a půl měsíce po spuštění nových eskalátorů u stanice metra Nádraží Veleslavín je jeden z nich mimo provoz. Cestující se tak do stanice po pohyblivých schodech opět nedostanou a musí si cestu prodloužit.

Eskalátor je mimo provoz od středy 20. června, kdy přestal jezdit o půl dvanácté dopoledne.

„V důsledku zatopení přívalovým deštěm byl zasažen bezpečnostní okruh a tím došlo k poruše bezpečnostního relé. V současné době probíhá vysoušení celého tělesa,“ sdělila mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Zatím není jasné, kdy dopravní podnik eskalátor opětovně uvede do provozu.

Eskalátory dopravní podnik spustil v pátek 13. dubna. Na schody se přitom dlouho čekalo, protože s nimi původní projekt nepočítal. Když se tak stanice před třemi lety otevírala, lidé museli chodit po klasických schodech. A protože jde o přestupní uzel na pražské letiště, lidem tu s kufry pomáhal nosič.

Klasické eskalátory mají šířku 100 centimetrů, ty na Veleslavíně jsou o 20 centimetrů užší kvůli menšímu východu. Zprovozněním pohyblivých schodů se přesunuly zpět do autobusového obratiště linky 119 a 225.

Eskalátory začaly ve stanici Veleslavín jezdit letos 13. dubna: