Muže, který ženu bránil, útočník pobodal. (Ilustrační snímek)

Muže, který ženu bránil, útočník pobodal. (Ilustrační snímek) | foto: Městská policie Kladno

V Praze na ulici mlátil přítelkyni. Muže, který jí pomáhal, pobodal

  • 64
Policisté zadrželi muže, který ve Francouzské ulici v Praze 2 brutálně napadl svoji přítelkyni. Nejdříve ji mlátil doma, potom i na ulici. Když se jí snažil jeden z kolemjdoucích pomoci, útočník na něj vytáhl nůž a pobodal jej. Zmlácená žena i pobodaný muž skončili v nemocnici.

Čtyřiatřicetiletý muž napadl ženu a začal ji mlátit pěstí nejen do obličeje, ale další rány jí zasazoval po celém těle.

"V okamžiku, když se jí podařilo před útočníkem z bytu utéct, dostihl ji na ulici a srazil jedním úderem k zemi. Následně ženu chytil za vlasy a opakovaně do ní kopal," řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Na ulici se ženě snažil pomoci muž. Také on se stal terčem útoku agresivního muže. "Útočník do něj kopal a jeho agrese vygradovala až k napadení nožem. Poškozeného dvakrát bodl do prsou a do zad," uvedla Kropáčová.

Žena i muž utrpěli velmi vážná poranění a sanitka je odvezla do nemocnice. Útočníka zadrželi policisté o čtyři dny později. Nyní je obviněn z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví a v případě odsouzení může jít až na tři roky do vězení.

Kriminalisté nyní prosí veřejnost o pomoc při řádném objasnění tohoto
závažného činu, který se stal v pondělí 27. února ve Francouzské ulici na pražských Vinohradech. Jakékoliv svědectví k celému útoku mohou občané volat na linku 158.


Témata: napadení, nůž, Praha