Muž téměř přejel strážníky městské policie. Ilustrační snímek

Muž téměř přejel strážníky městské policie. Ilustrační snímek | foto: Městská policie Bílina

Muž v Mělníku dvakrát najížděl na strážníky, pak se jim pokusil ujet

  • 11
Strážníci městské policie v Mělníku zadrželi muže, který je dvakrát skoro přejel. Navíc v jednosměrce. Ulici nejdříve projel v protisměru, potom se otočil a vracel se zpět. Při obou průjezdech stačili strážníci před jeho vozem uskočit. Následně se jim pokusil ujet.

Sedmačtyřicetiletý řidič se vydal jednosměrnou ulicí Legionářů v Mělníku ve středu 31. srpna krátce před polednem. Jakmile jej hlídka městské policie uviděla, snažila se jej zastavit.

"Muž za volantem však na znamení k zastavení nereagoval a pokračoval v jízdě. Oba strážnici museli uskočit před jedoucím vozidlem, které se vzápětí nedaleko křižovatky otočilo a vracelo se zpět stejným směrem," popsala mluvčí mělnické policie Jana Žáčková.

Ani při cestě zpět řidič na znamení strážníků nereagoval a nezastavil. "Před jedoucí vozidlo se raději již nepostavili," dodala mluvčí.

Muž se následně snažil před hlídkou ujet. Strážníci proto sedli do služebního auta, řidiče volkswagenu zanedlouho dostihli a zablokovali mu cestu. "Proč na strážníky najížděl, policistům nesdělil. Můžeme se jen domnívat, že se mu jednoduše nechtělo zastavit," poznamenala Žáčková.

Řidič skončil v policejní služebně, kde mu vyšetřovatel sdělil podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě. Za to může jít na šest měsíců až šest let do vězení.

Muž strážníky skoro přejel v ulici Legionářů.

Muž strážníky skoro přejel v ulici Legionářů.

,