Policisté hledali v Libni podezřelého muže, v bytě na ně nastražil výbušninu.

Policisté hledali v Libni podezřelého muže, v bytě na ně nastražil výbušninu. | foto: Policie ČR- KŘP hlavního města Prahy

Policie stopla pátrání po muži kvůli útoku žíravinou, patrně také vraždil

  • 9
Policisté odpoledne odvolali pátrání po muži z pražské Libně, který na strážce zákona u sebe v bytě nastražil výbušninu. Policie ho nově podezřívá také z útoku na ženu, kterou někdo polil žíravinou u Aera Vodochody. Podle policie tento muž dnes také zastřelil pracovnici úřadu práce v Bělehradské ulici v Praze.

Po šestašedesátiletém muži pátrala policie od pátku.

„Je podezřelý z útoku na ženu ve středních Čechách, kdy na ni zaútočil leptavou látkou a následně zmizel,“ uvedla bez dalších podrobností mluvčí policie Hana Křížová.

Podle serveru Blesk.cz se útok stal na parkovišti Aera Vodochody v Odolené Vodě.

Městský soud v Praze loni muži uložil pokutu milion korun za urážky a pomluvy vedení podniku

Muž firmu pomlouval kvůli vyhazovu, který podle něj zařídila kolegyně, jejíž city neopětoval. Žena tvrdí, že ji kolega obtěžoval, a proto mu firma neprodloužila smlouvu. 

„Paní K. má u mě otevřený účet a jednou jí ho sečtu,“ řekl muž již dříve redakci portálu iDNES.cz.

V uplynulých dnech se středočeští kriminalisté při pátrání po muži dostali až do pražské Libně, při vstupu do bytu se však aktivoval nástražný systém. Výbuch zranil jednoho z policistů.

Pátrání po zmíněném muži policie ze svého webu stáhla dnes odpoledne poté, co v Praze dopadla člověka hledaného kvůli postřelení pracovnice úřadu práce v Bělehradské ulici. Žena záhy zemřela.

Později odpoledne policejní šéf Tomáš Lerch informoval, že střelec z Bělehradské ulice je podezřelý i ze zranění policisty pomocí výbušniny a další ženy. Střílel nelegálně drženou zbraní.

12. května 2020