Ilustrační foto | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Napomenutý hlučící muž nastříkal strážníkovi pepřový sprej do obličeje

  • 14
Pražský strážník doplatil na to, že se staral o pořádek ve městě i v čase osobního volna. Na zastávce Hradčanská ho ve čtvrtek odpoledne napadl muž bez domova, který na něj zaútočil pepřovým sprejem. Městský policista ho totiž vyzval, aby si ztlumil rádio.

Strážník incident oznámil hlídce, která byla nedaleko. Vzápětí našli muže bez domova na lavičce u tramvajové zastávky. Vedle sebe měl víno, rádio a kytaru.

Napadený, který měl v obličeji červenou tekutinu, se uniformovaným kolegům prokázal služebním průkazem a vysvětlil jim, co se stalo.

Na zastávce seděl muž, pil víno z plastové láhve, vedle sebe měl položenou kytaru, a pouštěl si rádio. To však hrálo hodně nahlas a rušilo kolemjdoucí. Strážník proto muže vyzval, aby rádio ztišil, což se stalo.

„Strážník považoval celou věc za uzavřenou a poodešel směrem k tramvajovému pásu. Najednou však k němu napomenutý muž ze strany přistoupil a vystříkal mu celý pepřový sprej do obličeje,“ uvedla mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Strážníci zavolali kolegovi záchrannou službu a útočníka vyzvali k podání vysvětlení. Muž byl silně opilý a špatně artikuloval.

„Nebylo mu dobře rozumět. Hlídce uvedl, že jej oslovil muž s tím, aby si ztišil rádio. Poté ho měl chytit pod krkem a ohrožovat ho asi metrovým nožem. Proto na něj použil pepřový sprej. A ještě dodal: „Přeci se nenechám zabít, od feťáka!“, dodala Seifertová.

Pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví strážníci útočníka omezili na osobní svobodě a předali přivolané hlídce Policie ČR k dalšímu opatření.