Mladík nepustil devadesátiletou ženu v metru sednout, pak ji ztloukl

  • 537
Pražští policisté hledají muže podezřelého z napadení devadesátileté ženy, která po něm ve vagonu metra chtěla, aby ji pustil sednout. Seniorky se zastal jeden z cestujících, který muže znehybnil, ale protože musel pokračovat v cestě, nakonec útočníka propustil.

Incident se odehrál ve středu 6. ledna odpoledne v soupravě metra ve stanici Prosek.

„Devadesátiletá seniorka, která špatně vidí a pohybuje se o holi, si chtěla v metru sednout na sedadlo. Na něm ale ležel muž a celé ho zabíral. Proto ho požádala, jestli by si mohl normálně sednout a udělat jí místo. Muž ale vstal a začal ji bít rukama do obličeje,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

V tu chvíli ženě přišel na pomoc jeden cestující, který s útočníkem vystoupil a strhl ho na zem. Tento okamžik je zachycený i na záběrech, které nyní policie zveřejnila. 

Na příchod policistů ale cestující nemohl čekat, protože si ve vagonu nechal osobní věci. Z toho důvodu nastoupil zpět a útočníka nechal na nástupišti, kde agresor podle záběrů z kamer počkal na další spoj.

„Jestli někdo muže na záběrech poznává, ať se ozve na linku 158. Prosíme, ať se ozvou i svědci incidentu. Někteří si událost natáčeli na telefon, což by prověřování případu mohlo pomoci,“ dodal Daněk. 

Podle policie seniorka skončila s poraněným obličejem v rukou záchranářů. Útočník jí navíc rozbil brýle. Za výtržnictví hrozí podezřelému muži dva roky vězení.


Témata: Praha, policie