Muž, kterého našli příbuzní mrtvého, byl zavražděn. Potvrdila to pitva

  • 1
Soudní pitva prokázala, že mrtvý muž, kterého jeho příbuzní našli ve středu na zahradě rodinného domu v Kostelci nad Labem, byl zavražděn. Středočeští kriminalisté shání případné svědky události.

Mrtvého muže našli jeho příbuzní v úterý kolem osmé hodiny ranní (o případu jsme informovali zde). Již od počátku nebylo vyloučeno, že muže mohl někdo zabít. Tuto informace nyní potvrdila soudní pitva.

Vzhledem ke stadiu vyšetřování a závažnosti celého případu vyhlásila v pátek policie informační embargo, tudíž se k tomuto případu nebude více vyjadřovat. 

„Veřejnost můžeme ubezpečit, že na tomto případu pracuje 24 hodin denně velký počet kriminalistů, kteří na něj byli vyčleněni a kteří se snaží v co nejkratším čase vyřešit tento případ a dopadnout pachatele,“ uvedla pro iDNES.cz mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Kriminalisté ve středu ohledali samotné místo nálezu a zajistili stopy, které zaslali k dalšímu vyhodnocení a provedli také domovní prohlídku.

Kriminalisté žádají každého, kdo v Kostelci toho dne poblíž místa neštěstí zahlédli podezřelý pohyb auta či člověka, aby tuto informaci sdělil buď přímo místnímu policejnímu oddělení, nebo na linku 158.