Mateřská škola Gagarinova v pražském Suchdole. | foto: MŠ Gagarinova

Školka v Suchdole po týdnu zavřela, na covid-19 je pozitivní druhé dítě

  • 28
V Mateřské škole v pražském Suchdole je na covid-19 pozitivní další dítě. Školka bude zavřená do 29. května. Na webu školky to uvedl její ředitel.

„Dnes nám bylo potvrzeno, že byl test pozitivní u druhého dítěte. V součinnosti s hygienou jsme proto rozhodli zavřít celou školku,“ potvrdil iDNES.cz ředitel školky Stanislav Zelený.

Školka bude zavřená od dnešního dne do pátku 29. května s tím, že termín může být na základě dalších objevených případů prodloužen.

Školka otevřela svých šest tříd minulý týden v pondělí a už v sobotu ředitel Zelený informoval o prvním nakaženém dítěti. Karanténa se týkala 16 dětí z jedné třídy, jedné učitelky a dvou asistentek pedagoga.

Minulý týden chodilo do školky denně okolo osmi desítek dětí, ale po víkendu, kdy ředitel oznámil pozitivní nález u jednoho dítěte, jich přišlo jen devatenáct.

Podle Zeleného budou dnes testováni kromě dětí všichni rodiče, kteří byli ve školce, a také všichni zaměstnanci.

„Dáváme dohromady kontakty na rodiče dětí, co byly ve školce minulý týden. Všechny děti ze školky a jejich rodiny se tedy testovat nemusí,“ řekl Zelený. Dodal, že obě děti s nákazou navštěvovaly stejnou třídu.

O uzavření školky byli podle ředitele rodiče žáků informováni e-mailem a přes informační systém Lyfle, a to záhy poté, co bylo o věci rozhodnuto. Děti, které přesto dnes ráno přišly do mateřské školy, si museli jejich zákonní zástupci vyzvednout.

Po karanténě jsou připraveni školku opět otevřít.

„Chodí k nám celkem 156 dětí a přes polovinu rodičů mě již dříve žádalo, abychom školku otevřeli. Proto jsme otevírali v té první vlně, ale pokud bude všechno probíhat zdárně, tak znovu otevřeme,“ dodal Zelený.

5. května 2020

,