Muž páchnoucí močí osahával dívku na eskalátorech, hledá ho policie

  • 25
Už od léta pražští policisté pátrají po neznámém muži, který osahával dívku na eskalátorech ze stanici metra I. P. Pavlova. Nyní policie zveřejnila záznam z kamer, na kterých je zachycený podezřelý. Podle výpovědi ženy působil zanedbaně a páchl močí.

Případem znásilnění dvacetileté dívky se policisté zabývají od začátku srpna. Muž ji obtěžoval na eskalátorech vedoucích ze stanice I. P. Pavlova.

„Nejprve jí oběma rukama sahal na hýždě a i přesto, že se velmi bránila, ve svém ataku stále pokračoval. Ženu si přitáhl za bundu a nadále ji osahával na intimních partiích. Ze sevření útočníka se jí nakonec podařilo vysmeknout,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Když dívka žádala o pomoc kolemjdoucí, muž utekl. 

Teď policie zveřejnila záznam z kamer, na kterých je podezřelý zachycen. Podle kriminalistů je vysoký 186 až 190 centimetrů a má hubenou postavu. 

V době, kdy byl záznam pořízen, měl muž delší rozčepýřené vlasy, oblečený byl do tmavé bundy a modrých teplákových kraťasů. Na hlavě měl černou kšiltovku se světlým kšiltem a s největší pravděpodobností logem značky Adidas. Poškozená dívka policistům uvedla, že byl působil zanedbaně a páchl potem a močí.

„Muži v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Hrdina.

Pokud podezřelého na kamerovém záznamu poznáváte, kontaktujte linku 158 nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu Policie ČR.