VIDEO: Mladík kopl kolemjdoucího do hlavy, napadený je ve vážném stavu

  • 41
Pražský soud poslal do vazby dvaadvacetiletého mladíka, který v polovině února v nákupním centru bezdůvodně kopl do hlavy kolemjdoucího muže. Napadený muž po útoku skončil v nemocnici. Násilníka se policii podařilo vypátrat díky záběrům z bezpečnostní kamery, která útok zachytila.

„Kop byl tak silný, že poškozený upadl do bezvědomí a musel být odvezen do nemocnice na jednotku intenzivní péče,“ informoval policejní mluvčí Jan Daněk. Poznamenal, že napadení nepředcházel žádný konflikt a z výslechů vyplynulo, že se napadený muž a agresor neznali.

Kriminalisté na kamerovém záznamu útočníka poznali, protože už byl v minulosti několikrát trestně stíhaný, žije na ulici, bere drogy a také krade v obchodech. V polovině března se jej policistům podařilo zadržet.

„Při výslechu zadržený sám o sobě hovořil, že je poslední dobou hodně agresivní a že nevylučuje, že by se mohl podobného skutku dopustit zase. Kriminalisté proto podali podnět na jeho vzetí do vazby, což soud akceptoval,“ řekl Daněk.

Případ nyní policie vyšetřuje jako těžké ublížení na zdraví, protože napadený muž je ve vážném zdravotním stavu. Útočníkovi hrozí až deset let vězení.